Danas smo razgovarali sa direktoricom Prve gimnazije, Velidom Tinjak. Kazala je kako su emocije pomješane povodom realizacije 22. Gimnazijade, ali je i istakla da ne postoji ništa važnije od učenika jer je ideja vodilja – učenik u centru.

Možete li nam reći kako se osjećate povodom ovogodišnje Gimnazijade koju Prva gimnazija već dugi niz godina organizuje?

Direktorica Tinjak: Već dvije godine sam u Organizacionom odboru Gimnazijade i osjećanja su pomiješana. Radost, sreća, ushićenje i ponos preovladavaju, jer okupiti hiljade đaka u Skenderiji je i odgovornost, ali i pobjeda mladosti. Ne postoji ništa važnije od naših učenika jer je nama ideja vodilja – učenik u centru. Sve ćemo učiniti da učenici Prve budu ponosni na nas.

Ovo je već 22. Gimnazijada po redu, koliko je vremena i truda trebalo za organizaciju događaja na ovakvom nivou?

Direktorica Tinjak: Što se tiče organizacije, ona traje već od aprila mjeseca, a to podrazumijeva prije svega finansijski izračun i pokušaj da se nađu sponzori, jer za Gimnazijadu treba najmanje 20,000 maraka. Molbe sam poslala na 76 adresa, a pozitivan odgovor smo dobili od 11. To su: Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, Općina Stari Grad, Općina Centar, Općina Ilidža, Bosnalijek d.d, BH Pošta, AS Holding, Unicredit i Ziraat banke, NoriN i Selex.

I za kraj, da li imate neku poruku koju biste poslali mladim ljudima?

Direktorica Tinjak: Moja poruka bi bila – pazite što želite, jer to će vam se i ostvariti! Uvijek sam željela da svojim učenicima i kao profesor dam i obezbijedim najbolje i sada mi se te želje ostvaruju! Volite ljude i oni će vam tu ljubav vratiti, kao što meni to vraćaju moje drage kolegice i kolege u Prvoj gimnaziji. Bez Tima ova Gimnazijada ne bi uspjela. Hvala profesorici Nermini Perviz koja je bila voditelj projekta Gimnazijada i profesoricama Merjem Kazazović i Elviri Subašić i profesoru Nerminu Sarajčiću.

 Razgovarala: Selma Musić, učenica IV razreda

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.