Tradicionalne humanitarne akcije učenika i profesora Prve gimnazije Sarajevo

 Tradicionalno, pred novogodišnje praznike učenici i profesori Prve gimnazije organizuju humanitarne akcije za štićenike Zavoda u Pazariću i djecu u Domu bez roditeljskog staranja na Bjelavama. U okviru navedenih humanitarnih akcija prikupljaju se igračke, slatkiši, školski pribor, odjeća, obuća, hrana i higijenske potrepštine.
Svake godine u decembru, nakon završene humanitarne akcije, organizuje se posjeta
Domu za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama. Tom prilikom, naši učenici djeci
uruče prigodne poklone i zajedno sa njima vježbaju pjevanje i ples za novogodišnju priredbu koja se u tom periodu priprema. Druženje male i velike „raje“ uvijek znači puno i jednima i drugima, a osmijesi na licima dovoljno govore o zadovoljstvu i značaju ovakvih trenutaka.
U istom periodu, dok traje praznična atmosfera naši učenici i profesori posjećuju i Zavod u Pazariću i druže se sa štićenicima. Topla dobrodošlica, druženje i priredba okarakterišu svaki naš boravak u Zavodu kada nas naši domaćini dočekaju raširenih ruku i na novogodišnjoj priredbi pokažu svoja umijeća i talente. Tu priliku iskoristimo da im uručimo novogodišnje paketiće i ostale prikupljene poklone. Prijateljstvo Prve gimnazije i Zavoda Pazarić na obostrano zadovoljstvo traje već dugi niz godina.
Saradnja sa navedenim ustanovama i novogodišnja druženja i prijateljstva koja traju više od jedne decenije govore da nema većeg zadovoljstva od onog kada vidimo iskren osmijeh na licu drugog čovjeka, kada damo ili dobijemo čvrst prijateljski stisak ruke i zagrljaj. Tada znamo da smo na pravom putu, ponosni i oplemenjeni.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.