U periodu od 27. do 28. marta 2024. godine, učenici/ice četvrtog razreda koji pohađaju DSD program imali su privilegiju posjetiti Univerzitet Donja Gorica u Podgorici u pratnji profesorice njemačkog jezika Aide Beća i pedagogice Sanele Podumljak. Ova studijska posjeta realizirana je u saradnji s Homework HUB-om, prvim univerzitetskim hubom u Bosni i Hercegovini.
U dinamičnom okruženju Univerziteta UDG, naši maturanti/ice su zajedno s maturantima/icama iz Crne Gore, Srbije i Sjeverne Makedonije sudjelovali u zanimljivim predavanjima i interaktivnim radionicama te istražili bogatu ponudu studijskih programa i mogućnosti koje nudi regionalna studentska mreža Zapadnog Balkana. Na završnom kvizu znanja stečenog tokom dvodnevnog programa naše tri učenice Hena Dragović, Sara Ramović i Zara Hadžimulić su osvojile prvo mjesto ostvarivši mogućnost besplatnog studija na ovom univerzitetu.
Zahvaljujemo se puno domaćinima na gostoprimstvu, a posebno Homework HUB-u i njihovoj koordinatorici, našoj bivšoj učenici Almi Muharemović, koji su omogućili ovo nezaboravno iskustvo i širenje horizonta.

#homeworkhub #udg_montenegro #prvagimnazijasarajevo