SARAJEVO – Osnivanje Udruženja Alumni Prve gimnazije predstavlja značajan korak u izgradnji i jačanju veza među bivšim učenicima i učenicama škole.
Osnivačka skupština, održana 8. maja 2024. godine u prostorijama Prve gimnazije, okupila je osamnaest bivših učenica različitih generacija, koji su zajedno s profesoricom Marinom Tirom postavili temelje udruženja.
Profesorica Tiro, ujedno i Predsjedavajuća osnivačke skupštine je otvorila skupštinu s par uvodnih zanimljivosti o historijatu škole, ali i o tome kako je nastala ideja o Udruženju Alumni Prve gimnazije.
Na skupštini je izabrano rukovodstvo, usvojen je Statut i dogovoren je naredni prvi zvanični radni sastanak. Udruženje ima za cilj povezivanje i izgradnju mreže bivših učenika i učenica Prve gimnazije te doprinos u kreiranju boljih prilika za obrazovanja i van zvaničnih formata, ali i unapređenja bh. društva.
Osnivači ALUMNI PRVE GIMNAZIJE su:
Marina Tiro, Alma Johnson, Berina Bukva Alibašić, Lejla Gazić, Elma Bešlić, Jasmina Pašalić, Nina Muratović, Senija Ihtijarević, Azra Aljović, Minela Rustemović, Aldijana Šutonja, Sabina Voloder, Mia Nalo, Atka Reid, Amna Kruholjić, Irma Bogdan, Damira Softić i Vildana Posavec.

O narednim koracima i početku rada Alumnija, više informacija donosimo uskoro.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.