Razgovor smo obavili i sa voditeljicom projekta Gimnazijada 2023, profesoricom sporta Nerminom Perviz.

Profesorica Perviz, ne skrivajući svoju sreću i zadovoljstvo, istakla je kako je zbog već stečenog iskustva, dobrog tima profesora i učenika  i ovogodišnja Gimnazijada uspješno realizovana.

Možete li nam reći kako se osjećate i kakvi su utisci povodom ovogodišnje Gimnazijade?

Profesorica Perviz: Osjećam se sretno i zadovoljno jer smo i ovu Gimnazijadu uspješno realizovali. I ova Gimnazijada, kao i svaka prethodna je počela sa puno stresa i neizvjesnosti. Nasreću sve je prošlo bez problema pa mogu slobodno reći da je 22. Gimnazijada jedna od uspješnijih.

S obzirom da ste Vi voditelj projekta Gimnazijada, koliko je vremena i truda trebalo za organizaciju? Da li je naporno koordinirati svim poljima a da to na kraju ispadne onako kako ste zamislili?

Profesorica Perviz: Pripreme za ovogodišnju Gimnazijadu su trajale mjesec dana, za razliku od prošle godine kada nam je trebalo duplo više vremena. Razlog je već stečeno iskustvo i bolja usklađenost relativno novog tima. Naravno da nije lako sve detaljno isplanirati, odabrati tim i dodjeliti zadatke, kao i sve pratiti i korigovati. Kao što sam već spomenula, ove godine sam imala puno efikasniji tim profesora i vrijednih učenika pa je sve bilo i puno lakše. Naravno, moram napomenuti da bez dobrog školskog menadžera ovo ništa ne bi bilo moguće realizovati jer  za ovako veliki projekt treba obezbjediti veću sumu novca.

Ovom prilikom se želim zahvaliti svim profesorima i učenicima bez kojih ni najbolje osmišljenu i isplaniranu Gimnazijadu ne bi bilo moguće realizovati. 

Razgovarala Selma Musić